Egyszerű hűsítő málnás pohárkrém … Simple homemade raspberry for summertime

A családnak egy különleges és látványos mégis könnyen elkészíthető desszertet kerestem. Fontos volt az is hogy a meleg időben hűsítő is legyen. Köztudottan a piros bogyós gyümölcsök nagyon egészségesek antioxidáns jellegük miatt. Az eper szezon után indul a málna szezon így a málnára esett a választásom. Ezt a pohárkrémet bármilyen más gyümölcsből is el lehet készíteni. például: eper, szeder, őszibarack, sárgabarack.. .

Egyszerűen elkészíthető házilag és rettenetesen finom… 🙂

I was looking for a spectacular dessert for my dear family and I searched for an idea that is very easy to prepare too. It was also important that this sweet dessert should be a cooling part of our hot summer day. It is known that the red berry fruits are very healthy as they are very good antioxidants. After the strawberry season the raspberries season is coming. So now my choice was: something easy, spectacular, cooling and using raspberries. This receipt you can try with other fruits as well like: strawberry, mulberry, peach, apricots…

Hozzávalók…Ingredients

400 g Málna … 400 g of raspberries ( approx: 4 cups )

6dl víz … 6 dl of water (approx. 1 cup)

kb. 36 db babapiskóta ( 1 csomag bőven elég ) … approx 36 pieces of Ladyfinger

2 teáskanál étkezési zselatin… 2 tea spoons of gelatine

10 dl habtejszín … 10dl of whipping cream ( approx. 1,5 cup)

3 evékanál cukor ( eritrittel vagy stevial is elkészíthető) … 3 spoons of sugar ( you can use Stevie or Eritrea as well )

3-4 evőkanál csokireszelék – de ezt ízlés szerint annyit szórunk rá amennyit akarunk … 3-4 spoons of chocolate ( in small pieces )

Elkészítés…

Kiválasztunk 10-15 nagy szem málnát és félretesszük. A maradékot összefőzzük 6dl vízzel. Nem kell sokat főzni, csak hogy picit összezuttyanjanak. A végén hozzáadunk 2 teáskanál étkezési zselatint, amivel kb. 2 percig még forraljuk. Lehúzzuk a tűzről és hagyjuk hűlni. Közben az 5dl habtejszínt kemény habbá verjük fel.

Megvárjuk, míg kihűl a felforralt málnalé. Közben ízesíthetjük egy kis alkohollal is – ha nem gyerekeknek készítjük J A kihűlt málnaléhez hozzá adjuk a habtejszín ¾-ét. Óvatosan összekeverjük hogy a tejszín kemény maradjon.

Jöhet a rétegezés:

Nagy öblös poharakat készítsünk elő:

Az aljára tegyük a babapiskótákat. Tallér vagy rendes babapiskóta formákat. Lehet kekszet is rakni a babapiskóta helyett J

Erre rakunk egy réteg málnahabot.

Erre teszünk a habtejszínből egy réteget

egy pár szem málnát körbe a pohár szélénél.

Újabb réteg málnahab

és jöhet a díszítés: egy kis habtejszín a tetejére, rá málna szemek és csokireszelék

Hűtőbe tesszük és 1-2 óra múlva már fogyaszthatjuk is.

A különlegessége az, hogy a babapiskóta az alján felszívja a nedvességet a málnahabból ezáltal nagyon puha lesz és rózsaszín J

A málnakrém viszont sokkal krémesebb lesz minél több folyadékot szív ki belőle a babapiskóta.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Instructions

We choose the most beautiful 10-15 raspberries and we put them aside. The remaining raspberries we boil in about 6dl ( 1cup ) of water. We do not need to boil it a lot . About 5-10 minutes and it is done. The scope is to have the raspberries a little bit pureed. Then we stir into it the gelatine. We put it aside to cool it. Meanwhile we beat the cream foam.

We will cool our raspberry sauce completely. meanwhile we can add a little bit of alcohol ( if the dessert is not for children).

We will mix the raspberry souse with ¾- part of the cream foam.

Now we can start layering in the glasses: we will choose big glasses for this creamy dessert.

Start with the ladyfingers. put some in the bottom of the glass. You can use biscuits as well.

Now we put on layer of the raspberry cream.

We put one layer of the cream foam.

some raspberries are the next layer

new layer of the raspberry cream.

An d finally we put the decoration: a little bit of cream foam, some raspberries and chocolate.

put the decorated glasses int he fridge for about 1-2 hours and soon you can taste it.

This dessert is special because the ladyfingers will absorb the liquid from the raspberry cream and in this way they will be very very soft and the cream will be more creamy 🙂

Good appetite 🙂

Tovább a blogra »