Egy nagyon könnyű és gyors desszert amit ízléstől függően lehet kakóporral, lekvárral vagy csak simán porcukorral fogyasztani. Igazi egy falatos kis édesség, nem igényel sok előkészületet. Bár fánkról van szó, ebben a receptben nem kell sem dagasztani, sem keleszteni. Egyszerűen összekeverjük a hozzávalókat és már süthetjük is.
A recept bögrés kivitelben van, ami kb. 3.0 dl.
Hozzávalók:
2 bögre liszt
3 tojás
1 egész csomag sütőpor ( vagy ennek megfelelő szódabikarbóna )
egy nagy doboz tejföl ( vagy joghurt ) kb. 300 g.
2-3 evőkanál cukor ( vagy por állagú édesítőszer: stevia, eritryt stb. de ezekből kevesebb)
Olaj a sütéshez
Minden hozzávalók összekeverünk egy fakanállal. Egy galuskára hasonlító tésztát kapunk. Ne várjuk azt, hogy ne ragadjon nem lesz kenyér tészta belőle – ezért ne adjunk hozzá sokkal több lisztet mint amit a recept ír.
Forrósítsuk fel az olajat. Mivel kis gömböket fogunk szaggatni, nem szükséges nagy lábasban sok olajjal. Én egy kisebb méretű de mélyebb serpenyőben sütöttem ki őket. Ígyis belefért egyszerre vagy 8-10 db.
Kanállal kis golyókat szaggatunk a tésztából és beletesszük az olajba. Ha nem ér le az aljára szépen magától meg fog fordulni 🙂 Az elején vicces volt, ahogy saját életet élnek az olajban a kis golyók.. de így legalább tutti át van sülve és nincs túl sütve 🙂
Levárral vagy porcukorral, esetleg kakóba hempergetve is nagyon finom.
Forrás: https://nassolonaplopo.cafeblog.hu
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: